Creare cont

Cum sa confectionezi cutii de carton pentru cadouri?


La prima vedere, cel mai important aspect pentru artizanii ce creeaza diverse obiecte lucrate manual pare a fi indemanarea, imaginatia si originalitatea. Nu trebuie sa uitam insa ca si modul in care ne punem in valoare obiectele conteaza foarte mult. In special la evenimente, oamenii nu cumpara un simplu produs, ci se uita si la ambalajul lui, este un intreg ritual al socializarii, probarii si al cumpararii.
Cartonul, prin proprietatile sale - greutate redusa, rezistenta mecanica mare, buna protectie a marfurilor, aspect placut, usor de imprimat si bogat in policromie -este un suport excelent pentru cadouri.

Daca vrei sa faci un cadou si vrei sa il impachetezi intr-un mod cat mai original, poti sa confectionezi singura cutia de cadou. Intr-o cutie de carton se poate impacheta orice cadou, de la accesorii pana la haine.
 Pentru ca ambalajul este foarte important, mai ales in cazul unui cadou, iata cum iti poti surprinde prietenii cu un ambalaj de bun gust.
Materiale necesare:
- panglica din textil (satin, dantela);
- o bucatica de material;
- foarfeca;
- bricheta;
- creion;
- rigla;
- hartie de carton imprimat;
- radiera;
Mai intai masori cadoul pe care vrei sa il ambalezi si faci cutia mai mare cu 2-3 cm decat extremitatile cadoului. Se poate opta pentru diferite dimensiuni.
 


Incepi prin a desena doua dreptunghiuri lipite, apoi langa unul dintre ele desenezi, in exterior, un trapez inalt de 1 cm, avand ca baza latura dreptunghiului. Masori jumatatea laturii mai mici a fiecarui dreptunghi si trasezi o linie perpendiculara de 2 cm, astfel incat sa formeze o cruce. Apoi unesti extremitatile acestei perpendiculare cu extremitatile laturii mici a dreptunghiului – vei obtine un romb. Acum transforma fiecare latura dreapta a rombului intr-o line usor curbata. Dupa ce ai terminat desenul, decupeaza-l.
Pe trapezul respectiv, lipeste bucatele de banda dublu adeziva si formeaza cutia. Infasoar-o in cruce cu panglica de satin si prinde bucata de textil la mijloc.
Gata, ai reusit sa faci o cutie pentru orice tip de cadou ai vrea sa oferi. Cu putina imaginatie vei reusi sa confectionezi orice cutie de cadou ai avea nevoie. De ce sa il cumperi cand poti sa il confectionezi si sa il personalizezi chiar tu.