Creare cont

Recipiente in forma de ursulet si borcane hexagonale pentru miere


Mierea de albina, un produs dulce care ajunge in casele fiecaruia in diferite forme. Fie in flacoane, pliculete, caserole sau borcane de sticla. Ambalajele pentru mierea de albina s-au adaptat cerintelor in domeniu si se gasesc in diferite culori, forme si materiale. De la borcane la plic sau caserole ambalajele pentru acest produs pot fi personalizate sau foarte colorate.

Flacoanele de plastic sunt recipiente moderne si pactice si pot capata diferite forme. Aceste flacoane sunt usor de folosit de orice persoana, indiferent ca este vorba de un copil sau un adult. Datorita capacelor cu care sunt prevazute flacoanele nu au nevoie de  o lingurita pentru ca produsul sa fie scos din interior. Mai mult, acestea nu permit scurgerea sau prelingerea mierii in momentul in care flaconul este desigilat. Un avantaj al flacoanelor in fata borcanelor se sticla se refera la faptul ca acestea sunt mult mai usosoare si nu prezinta riscul spargerii. Dar, ca si borcanele, aceste flacoane pot si reumplute. Flacoanele din plastic au avantajul ca pot lua diferite forme, iar in cazul ambalajelor pentru miere cea mai utilizata forma este cea de ursulet.

Plicul folosit pentru ambalarea mierii este cel mai nou si mai modern ambalaj. Ambalajul la plic, cunoscut si sub denumirea de stick este foarte usor de folosit, iar in interiorul ambalajului se gaseste exact cantitatea de miere echivalenta unei lingurite de zahar.


Mierea de albina este ambalata si in caserole de plastic de mici dimensiuni. Aceste tipuri de ambalaje sunt utilizate in cazul mierii de albine care ajunge pe mesele restaurantelor, hotelurilor, in special in retelele HoReCa, fiind folosite pentru micul dejul. In caserolele de 20 g este ambalata mierea suficienta indulcirii unei cesti de ceai sau de cafea. Insa aceste caserole pot ambala intre 20 si 40 g de miere.

In cazul in care mierea de albina este utilizata in industria alimentara pentru prepararea anumitor produse, in patiserii, cofetarii sau fabrici de dulciuri sunt folosite galetile de plastic. Acestea sunt prevazute cu maner si pot fi albe sau transparente, iar cantitatea ambalata poate ajunge de la 1 la 25 de kilograme.    

Foarte utilizate in industria ambalarii produselor apicole raman borcanele de sticla. Acestea sunt practice si pot avea dimensiuni cuprinse intre 250 si 950 g. Chiar si aceste borcane de sticla pot fi modelate in diferite forme, dar in cazul mierii cele mai cunoscute sunt borcanele in forma de ursulet sau hexagonale.