Creare cont

Capacele, elemente pentru inchis ermetic sticle si borcane


Capacele sunt elemente care nu trebuie sa lipseasca atunci cand este vorba de inchiderea ermetica a unui anumit recipient, fie ca este borcan, sticla, flacon sau butoi din plastic. Aceste elemente sunt extrem de importante pentru ca sunt cele cu ajutorul carora se realizeaza sigilarea sticlei sau borcanului. Capacele au rolul de a pastra produsul in siguranta in interiorul recipientului, ferindu-l de aer, praf si alte bacterii care pot sa il deterioreze in timp. La fel ca si borcanele si sticlele, capacele pot fi folosite de mai multe ori fara a se deteriora. Insa exista si capace de unica folosinta, ce sunt utilizate atat in fabrici, cat si de gospodine pentru sigilarea borcanelor cu muraturi, dulceturi sau alte conserve. Capacele pentru sticle si borcane sunt, in general, realizate din aluminiu.


 Iar pentru flacoane sau alte recipiente din plastic capacele sunt facute tot din plastic. Fie ca au dimensiuni mai mici sau mai mari, capacele au forma circulara, se gasesc intr-o multitudine de culori si, de obicei, sunt inscriptionate cu numele brandului produsului. Capacele se inchid perfect, fiind adaptate in functie de borcan sau sticla si sunt usor de folosit. Acestea pot fi simple sau pot avea un design sau o culoare specifica produsului care se afla in interiorul recipientului. De exemplu, capacul unui borcan in care se afla miere de albine poate avea aspect de fagure. Capacele pentru doze metalice sunt special concepute pentru a usura consumul bauturii. Sunt unele persoane care nu prefera sa bea direct din doza, iar aceste capace transforma doza de metal intr-un recipient cu capac, ceea ce face consumul mult mai usor al bauturii.


Aceste capace vor transforma foarte usor o doza metalica intr-o sticla inchisa ermetic, iar bautura mai poate fi pastrata ceva timp si dupa ce s-a deschis doza. Capacele pentru doze metalice sunt realizate din plastic si pot fi reutilizate. Capacele din plastic sunt realizate in special pentru sucuri sau anumite bauturi alcoolice ambalate in flacoane PET.